MotoGP: מה אוכלים האנשים המהירים בעולם?

גם הרוכבים הטובים בעולם צריכים לאכול ולא חסרים סיפורים על אוכל במסלול ומחוצה לו.

לא משחקים עם האוכל של הרוכבים. הארוחות קבועות ומתוכננות מראש, תמיד באותה השעה, המנות מדודות ואין הפתעות. ארוחת בוקר בסביבות השעה 8-8:30, צהריים בסביבות השעה 12-12:30, ערב בסביבות השעה 18:30-19:00. אלו הן השעות האידיאליות לסוף השבוע בהתאם למקצי האימונים השונים.

4-4

נפל שדוד. הצ'יפס לקח את המערכה הנכחית

רוב הרוכבים אוכלים בביתני האירוח במסלול. לפעמים כשיש יותר מדי אורחים, הם מעדיפים לאכול בקרוונים האישיים ואז את האוכל מביאים להם לשם. ולנטינו רוסי כמעט תמיד אוכל בקרוון ויש לו נטייה לאכול קצת יותר מאוחר משאר הרוכבים כי יש לו קושי להתעורר בבוקר.

לכל רוכב יש שולחן קבוע שבו הוא אוכל ושמור לו ולצוות שלו. בימאהה גם לקחו את זה צעד נוסף, ולרוכבים שלהם יש גם כסאות עם המספר שלהם שבהם אסור לאף אחד להשתמש פרט לרוכבים (של חורחה לורנסו אדום ושל וולנטינו, צהוב).

ומה הם אוכלם בסוף שבוע?

זה התפריט המדוייק של הדוקטור:

ארוחת בוקר

  • שתי ביצים עם בייקון מטוגן (30 גרם)
  • לחם (50 גרם)
  • אספרסו

ארוחת צהריים

  • מקרוני (100 גרם) עם כף אחת של שמן זית, טונה (80 גרם) ואפונה (80 גרם)
  • ירקות בגריל (200 גרם) עם כף שמן זית אחת
  • מנת פרי
  • מים

חטיף לאחר הצהריים

  • פוקאצ'ה עם נקניק חזיר (30 גרם)
  • מים

ארוחת ערב

  • סטייק טי בון או פילה בקר (300 גרם) מבושל במחבת עם שמן זית, ציפס (40 גרם)
  • מנת פרי
  • מים
gelato-puffo-1

הפייבוריט של רוסי

כשהוא לא במסלול ויכול להרשות לעצמו פיצה, הדוקטור אוהב פיצה עם מיונז (איכס) או קלאסית עם מוצרלה. הגלידה האהובה עליו היא גלידה בשם פופו (puffo) שזה דרדרסים באיטלקית.

ויש גם רוכבים שלא שולטים בעצמם. קבוצת טק3 והצוות של פול אספרגארו צריכים להסתיר ממתקים מהרוכב שלהם. קופסאת עוגיות שהונחה לפניו בתדרוך עיתונאים נעלמה אחרי 5 דקות. האוהדים של הרוכב הספרדי, בעיקר היפנים שמכירים את אהבתו למתוק, גם מרעיפים עליו ממתקים במהלך סופי השבוע ולאחרונה הקבוצה ביקשה מהם להפסיק.

קבוצת טק3 לעומת זאת, לא ביקשה מעולם מקולין אדוארדס בשנים שרכב עבורם להפסיק לשתות. קולין היה מאחרוני הרוכבים ששתו בירות במהלך סופי השבוע, הוא גם לעס טבק. טקסני או לא טקסני?

רוב הרוכבים נוסעים בין הבית למסלול עם קופסאות מזון, גם בכדי לשמור על דיאטה וגם כדי לא לקחת סיכון עם קלקולי קיבה. רבים מהם לא מוכנים לאכול במסעדות מקומיות מחשש אוכל מקולקל או שהתפריט שאינם רגילים לו יפגום בתוצאות על המסלול. אחד מהמקרים הבולטים היה בן ספיס שלא הצליח לעלות על האופנוע עקב קלקול קיבה בסבב אסייתי. בביקור הראשון של הסבב בארגנטינה היתה ממש מגיפה בפאדוק. מאז, בודדים יוצאים לאכול שם בחוץ.

כשהסבב מגיע ליפן, מסלול מוטגי, החששות אף מתגברים. זה הסבב הבעייתי ביותר מאחר ורבים עדיין חוששים שיש רדיואקטיביות במים, באורז ובירקות בעקבות רעידת האדמה שהיכתה את האזור ב-2011. באותה השנה הוטסו ע"י דורנה אלפי בקבוקי מים וכל המזון הנדרש ממדינות שכנות, ונאסר על כל העובדים בפאדוק לאכול מחוץ למסלול.

2-2

מטבח נייד להאבסת 300 איש ביום

ומה זה אומר להאכיל את הפאדוק? קבוצת LCR למשל, קבוצה קטנה יחסית (אך איטלקית בל נשכח) שבה רוכב קאל קראצ'לו, פותחת 60 בקבוקי פרסקו במהלך סוף שבוע. הם מאכילים כ-300 איש כולל צוות ואורחים ורשימת קניות ארוכה מאד. הרשימה כוללת כ-90 קילו בשר, 100 קילו פסטה, כ-150 קילו תפוחי אדמה וירקות ו-800 פחיות רד בול.  8 חברים בצוות המטבח של אל סי אר: שף, 3 מלצרים, עוזר שף, עוזר משנה ומתאם מטבח.

במשקאות האנרגיה שהאוהדים והאורחים גומעים במהלך סופי שבוע של מרוצים, הרוכבים לא נוגעים. בבקבוקים יש להם מים וחדי העין יכולים לשים לב שפחיות משקאות האנרגיה שהרוכבים אוחזים בהם במהלך ראיונות, עדיין חתומות. טיטו רבאט התמכר בעבר לרד בול וזה גרם לנזק בלתי הפיך בשיניו ולבעיות קשות בעיכול. הוא עבר גמילה וכיום הוא נקי.

3-5

מבסוט על הדג

מי שהיה צריך לעבור גמילה מלקטוז, זה קייסי סטונר. סטונר החל לסבול מחולשה ועוד תופעות כמו סחרחורות ובחילות לא מוסברות במהלך עונת 2009. אחרי בדיקות מרובות הסתבר שהוא פיתח רגישות למוצרי חלב בגיל מאוחר ורק אחרי שעבר ניקוי וטיהור, יכול היה לחזור להתחרות.

האוכל האהוב על סטונר הוא דגים שהוא דג בעצמו ואז עושה על האש. ברביקיו זה האוכל האהוב על רבים מהרוכבים, מארקז בנה בבית ברביקיו ענק, גם לוולנטינו יש אחד בחווה שלא היה מבייש אף אחד. מה יותר טוב ממוטו קרוס וברביקיו ביום החופשי?!…

חלק מהרוכבים משקיעים את כספם בעולם המסעדנות, המפורסמת שבהן, היא המסעדה / קפה של ולנטינו בטווליה, סמוך למועדון המעריצים.

אנדראה איאנונה, פתח מסעדת גורמה בעיירה ממנה הגיע, שם המסעדה – 29.

בן ספיס כבר הקים רשת סטייקים בטקסס, למרות שאת זמנו הוא מעביר בעיקר בטוסקנה. ספיס אגב מבשל גם בעצמו.

23335a5bfb3542b174c8b13d70e61bb4

סלפי עם חדר האוכל של קבוצת הונדה

3 תגובות לMotoGP: מה אוכלים האנשים המהירים בעולם?

  1. אם הרוכבים היו מפתחים איזשהי אחריות חברתית הם לא רק היו נמנעים מלשתות רד בול, מונסטר ודומיהם אלא גם נמנעים מלתת חסות למשקאות הזבל האלו.

  2. בתיאבון….

  3. תודה גורלי.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם